Ce mai vizitam in Antalya?

Provincia turceasca Antalya este renumita nu numai pentru statiunile turistice spectaculoase ci si prin frumusetea naturala a reliefului variat, creat cu maiestrie de natura pe parcursul mileniilor. Dintre atractiile care merita vizitate si imortalizate pe pelicula amintim cateva:

 Parcul Karaalioglu – unde va puteti plimba linistiti prin diferite gradini splendide, presarate cu ceainarii si locuri de joaca pentru copii. De pe aleea ce traverseaza zona de stanca va puteti desfata cu privelistea minunata a orasului, a marii si a golfului.  Pentru zilele toride este recomandata zona de inot a parcului – Adalar. Pe margine se gasesc cafenele care ofera savuroasa cafea turceasca si bauturi racoritoare.

Pestera Karin Magarasi  care contine numeroase ramasite arheologice din paleolitic si chiar mai vechi. Aceasta pestera a servit drept adapost pentru oameni si animale dovada fiind numeroasele ramasite descoperite aici. Pestera se gaseste la 50 de metri deasupra solului, pe marginea unei stanci. Pe drumul care urca din Antalya pana aici traversati un lant muntos cu sectiuni de drum abrupt, insa pe masura ce urcati privelistea este tot mai incantatoare. In fata pesterii se afla o mica terasa.

Canionul Saklikent se afla in Provincia Mugla, la 50 de km distanta de orasul Fathiye si are o adancime de 300 de metri si o lungime de 18 km, numarandu-se printre cele mai mari din lume. Deoarece acesta s-a format ca urmare a eroziunii stancii  de catre apa care a curs pe parcursul a mii de ani, canionul poate fi vizitat numai vara deoarece in timpul iernii nivelul apei creste foarte mult. In dialectul local canionul este numit orasul ascuns, vizitarea lui fiind cu adevarat impresionanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *