Recomandari culinare in Antalya

Vizitarea Antalyei le prilejuieste turistilor sa patrunda si in tainele gastronomiei otomane. Pentru gurmanzi este un excelent prilej de a savura preparatele pe baza de carne, peste si legume dupa retete traditionale si condimentate cu maiestrie. O delicioasa mancare traditionala preparata din ardei, ceapa, rosii si oua se numeste menemen. Dupa gust acestui preparat i se pot adauga condimente, cartofi sau slanina. Acest preparat se mananca in mod traditional la micul dejun dar poate constitui foarte bine o masa de pranz sau de seara.

Un fel de mancare foarte apreciat de localnici si de turisti deopotriva este sis kebab alcatuit din bucati mari de carne cu ardei si ceapa trase pe tepuse si prajite pe gratar. Delicioase retete cu peste proaspat si fructe de mare  sunt servite cu o salata crocanta si rachiu traditional turcesc. Celebrul ayran si iaurturile preparate dupa retete traditionale trebuie de asemenea incercate.  Un alt preparat apreciat este patlican kebabi din carne de vita, rosii, ceapa, vinete si ardei iute puse pe gratar sub forma de frigarui. Un fel de mancare vegetal care se numeste mercimek koftesi se prepara sub forma de chiftelute din linte cu ceapa verde si pasta de tomate care se serveste ca garnitura sau aperitiv.

Nu trebuie sa ratati celebra cafea turceasca preparata traditional „la nisip”, alaturi de unul din savuraoasele si traditionalele deserturi foarte insiropate cum este baclavaua sau kadayif cu un gust special. Cu siguranta gastronomia turceasca este bogata in savoare, condimente, foarte sanatoasa si variata si este recomandata si vegetarienilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *